Uporabniški račun

  Prijava | Registracija | B2B

  Vaša košarica

  0 | 0,00 €
  AVTOMATIZIRANO UPRAVLJANJE PROCESNIH TEKOČIN PONUJA NOVE PRILOŽNOSTI

  Z omejevanjem rasti bakterij in istočasnim samodejnim prilagajanjem koncentracije in nivoja procesne tekočine v rezervoarju ustvarite nove in bistvene priložnosti za večjo donosnost, razpoložljivost in produktivnost proizvodnje - nekaj, kar koristi tudi okolju in osebju.  Se sliši zanimivo? V nadaljevanju si preberite več o tem

  FluidWorker 150

  Izdelano na Švedskem za sodobno upravljanje procesnih tekočin ter za izboljšano trajnostno produktivnost vaše proizvodnje

  Upravljalec procesnih tekočin "FluidWorker 150" je inovativna rešitev problematike pravilnega vzdrževanja procesnih tekočin in je kompaktna rešitev, ki uporablja UV žarčenje za preprečevanje rasti bakterij v procesnih tekočinah in tako zagotavlja visoko in trajnostno produktivnost. Istočasno vzdržuje pravilno koncentracijo hladilne emulzije, filtracijo trdih in magnetnih delcev. Deluje povsem avtonomno in neslišno.
   
  • Komu je naprava namenjena in kdo jo lahko uporablja?
  • Namenjena je za zaščito, čiščenje in vzdrževanje vaših rezalnih tekočin. Namenjena je vam, ki uporabljate kemikalije in biocide, da bi preprečili razvoj bakterij. Namenjena je tudi vam, kjer sedaj ročno in s težavo uravnavate ustrezno mešalno razmerje-koncentracijo. Namenjena je tudi vam, ki želite iz svojih dragih in zmogljivih CNC-strojev potegniti najboljši izkoristek. Namenjena je vam, ki želite trajno zmanjšati porabo olja, vode in neproduktivnih del povezanih z vzdrževanjem emulzije. Namenjena je vam, ki želite popolnoma odpraviti uporabo biocidov, ki so zelo strupeni za ljudi in naravo. Namenjena je tudi vam, ki želite izboljšati produktivnost vaše proizvodnje hkrati tudi želite investirati v trajnostni razvoj.

   Uporabljate jo lahko vsi, ki za svoje proizvodne potrebe uporabljate CNC stroje oziroma stroje ki za obdelavo kovin uporabljajo rezalno emulzijo kot sredstvo za hlajenje, mazanje in čiščenje ostružkov. Priporočena minimalna velikost rezervoarja je 200 L.
  • Kdo je proizvajalec?
  • Proizvajalec je Švedsko podjetje Wallenius Water Innovation, ki se ukvarja s tehnologijami za upravljanje, nadzor in čiščenje tekočin. Razvijajo trajnostne inovacije v korist okolja in gospodarstva - njihova specializacija je čiščenje vseh virov tekočin od pitnih voda, do industrijskih procesnih tekočin. Zagotavljajo dostavljeno vrednost in kakovost storitve kot temelj za gospodarski razvoj. Primer iz zgodovine podjetja je razvoj PureBallast. Gre za globalno vodilni sistem za čiščenje balastne vode na trgu. FluidWorker je družina revolucionarnih naprav, ki omogočajo znatno podaljšanje življenjske dobe emulzij na vodni osnovi in hkrati odpravlja uporabo biocidov v industrijskih procesnih tekočinah, ki se uporabljajo pri obdelavo kovin, kaljenju in pranju.  

  Kaj delamo?

  Avtomatizirano upravljamo s procesnimi tekočinami kot so hladilno-rezalne emulzije pri obdelavi kovin (CNC obdelava, struženje, rezanje, žaganje, brušenje, vrtanje) ter kaljenju kovin.

  Revolucionarne patentirane tehnologije podaljšujejo življenjsko dobo emulzij, tako da z nestrupeno tehnologijo omejijo razvoj bakterij, samodejno nadzorujejo ustrezno mešalno razmerje-koncentracijo. Življenjska doba emulzije se podaljša za 2-4x na popolnoma nestrupen način ob enem pa dvigne raven vaše proizvodnje.

  Preberi več

  Kako to delamo?

  Naše naprave so opremljene z različnimi tehnologijami za avtomatizirano vzdrževanje in čiščenje emulzij.

  Samodejno spremljanje in nadzor - Koncentracija (%) emulzije se meri in prilagaja samodejno. V rezervoarju je nameščen nastavljivi nivojski senzor, ki zagotavlja pravilen nivo med proizvodnjo. Mešanje emulzije je kvalitetno in konstantno.
  Zmanjšanje bakterij – uporaba industrijske UV-svetlobe preprečuje rast bakterij brez uporabe biocidov v procesnih tekočinah. UV obdelana tekočina kroži s pomočjo vgrajene črpalke.
  Samočiščenje – Patentirano čiščenje UV žarnice in senzorja BRIX zagotavlja delovanje in minimalno vzdrževanje.


  Preberi več

  Biocidi in kemija

  Dodajanje nevarnih biocidov je bila tradicionalna metoda za zaustavitev rasti bakterij in zavarovanje proizvodnje. Biocidi so močni toksini, ki ubijejo vsa živa bitja v tekočini, hkrati pa tvegajo tudi zdravje in varnost vseh zaposlenih v delavnici in okolici.

  Dejstvo je, da se vdihu prša emulzije zelo težko izognimo. V ta namen obstajajo zelo sofisticirane filtrirne naprave ter druga sredstva za omejevanje stika ali vdiha oljne megle. Kljub temu, ste v neposrednem stiku ko čistite komore in rezervoarje strojev, pri menjavi obdelovancev in orodja, pri vzdrževanju in analiziranju tekočine ter ob uporabi biocidov. Oljna megla okoli vas je toliko bolj strupena, če se za namen ustavljanja razvoja bakterij uporabljajo biocidi. Posredno pa ste izpostavljeni tudi vi, vodje in delovodje, obiskovalci in vsi, ki se gibljete v območju strojev in naprav.

  Preberi več
   

  Profitna investicija

  Donosna rešitev pri kontroli procesne tekočine, trajnostni ohranitvi okolja in varovanju zdravja zaposlenih

  Vzdrževanje tekočine za obdelavo kovin mora biti del vsakodnevne manuelne rutine. Dejansko pa je izziv to kakovostno narediti. Nepravilno vzdrževanje tekočin povzroča težave pri kakovosti, zaustavitvi proizvodnje, slabega delovnega okolja in nepotrebnih sprememb, kar lahko predstavlja 8-16% celotnih stroškov proizvodnje.

  Kakšen je vaš dejanski strošek rezalne tekočine, pri čemer morate upoštevati tudi skrite stroške, ki so lahko posledica nepravilnega ročnega vzdrževanja. Prepustite skrb vzdrževanja rezalne emulzije napravam FluidWorker, dvignite raven produktivnosti vaše proizvodnje ter istočasno ustvarjajte finančni dobiček!

  Preberi več
   

  FluidWorker 100

  Po ponudbi
  Čiščenje procesnih tekočin s tehnologijo UV svetlobe

  FluidWorker 100/150 mobilna enota

  Po ponudbi
  Za preprosto premikanje FluidWorkerja med različnimi rezervoarji

  Filter magnetni za FluidWorker 100/150

  Po ponudbi
  Za filtracijo majhnih magnetnih delcev in kjer je obstoječa filtracija emulzije nezadostna ali manjka

  FluidWorker 150

  Po ponudbi
  Revolucionarno upravljanje procesnih tekočin s tehnologijo UV svetlobe in krmiljenja koncentrata emulzije

  Filter večjih delcev samočistilni rotacijski za FluidWorker 100/150

  Po ponudbi
  Samočistilni varnostni filter večjih delcev za zaščito naprave in delov

  FluidWorker 300

  Po ponudbi
  Upravljanje / čiščenje procesnih tekočin s tehnologijo UV svetlobe za večje zbirne centralne sisteme s hladilno tekočino

  Vas zanima več?
  Vaši podatki so pri nas varni!
  Sporočilo ni poslano. Prosimo, izpolnite vsa polja.
  BREZPLAČNA DOSTAVA
  PRI NAKUPU NAD 150,00 €
  GARANCIJA NA KAKOVOST
  IZDELKI VISOKE KAKOVOSTI
  100% VAREN NAKUP
  VAŠI PODATKI SO PRI NAS VARNI
  STROKOVNO SVETOVANJE
  ZA IZBIRO PRAVEGA ORODJA
  2024 almo.si. Vse pravice pridržane
  izdelava: ETREND

  Uporabniški račun

  Prijava | Registracija | Registracija B2B