Uporabniški račun

  Prijava | Registracija | B2B

  Vaša košarica

  0 | 0,00 €

  Strojni navojni svedri

  Kakšen navojni sveder potrebujem?
  Orodja za vrezovanje so razdeljena na štiri vrste: ravni navojni sveder, spiralni navojni sveder, ročni navojni svedri in roll – orodje za vtiskovanje navojev . Katero vrsto uporabite, je odvisno od vrste luknje, ki jo želite vstaviti, slepo ali skoznjo luknjo in obdelovanega materiala.

  Kako se merijo navojni svedri?
  Navoj odstrani material iz predhodno izvrtane ali izvrtane luknje.  Velikost navoja je število navojev na palec (TPI)- pri colskih, ki se meri vzdolž dolžine navojnega svedra. Metrične velikosti imajo namesto TPI naveden korak navoja. Posnetje so dolžina zoženih navojev na sprednji strani navojnega svedra.

  [navojni sveder kako izbirati]

  Vrezovanje navojev  je postopek rezanja ali oblikovanja navoja znotraj luknje, ki se lahko izvede ročno ali s pomočjo stroja.

  Kaj je potrebno upoštevati?

  Pri vrezovanju je potrebno pri izbiri pravilnega navojnega orodja  upoštevati veliko stvari, vključno z:

  Priprava lukenj.
  Vrsta luknje
  Obdelovani material (vrsta materiala, način obdelave,…)

  Večina strojnih navojnih svedrov se zlomi zaradi ponovnega rezanja odrezkov. Zato je pri strojnem rezkanju zelo pomembno, da se pravilna geometrija uskladi z materialom.

  Priprava izvrtin
  Priprava izvrtin je pogosto pozabljena stvar pri vrezovanju navojev. Pomanjkanje pozornosti na velikost in stanje izvrtine lahko močno prispeva k velikosti navoja, končnemu zaključku in morebitni okvari navojnega svedra. Izvrtine, ki jih je treba narezati, so lahko ravne ali zožene, pri strojnem vrezovanju pa je pomembno, da so izvrtine izvrtane do pravilne velikosti, primerne končne obdelave in na isti sredinski osi kot navoj.

  Strojno vrezovanje skoznjih lukenj
  Pri rezanju navojev skozi izvrtino morate izbrati spiralno konico. Zasnova spiralne konice potisne odrezke naprej in odrezki izstopijo skozi nasprotni konec izvrtine.

  [navojni sveder ravni]   [skoznji ravni navojni sveder]

  Strojno vrezovanje slepih izvrtin
  Pri strojnem vrezovanju slepih izvrtin  izberite spiralni navojni sveder. Zasnova spiralnih žlebov vleče odrezke navzgor in stran od izvrtine. Za pravilno odvajanje odrezkov je potrebno izbrati pravi navojni sveder, ki je namenjen za obdelavo dotičnega materiala.

  [navojni sveder slepa luknja]   [navojni sveder dolinšek]

  [navojni sveder ravni in zaviti plavi obroček]

  Roll  navojni svedri
  Utiskovalci tvorijo navoj z deformacijo materiala v nasprotju s standardnim vrezovanjem. Navojni svedri – roll se lahko uporabljajo za skoznje in slepe izvrtine, saj ne proizvajajo odrezkov. Nekateri materiali niso primerni za valjanje, saj niso dovolj elastični. Upoštevajte tudi, da je premer izvrtine pri valjanju večji, saj se material preoblikuje in ne odrezuje.

  [roll yamawa kako izgleda roll sveder]

  Ročni navojni svedri
  Ročni navojni svedri so tradicionalno na voljo v kompletih po 3, vendar se lahko uporabljajo posamezno:

  Daljša vodila na navojnem svedru No1 pomaga zagnati navoj in poravnati navojni sveder  v izvrtani luknji.
  Navojni svedri  No2 in No3 se uporabljajo za napredovanje globlje v luknjo.
  Samo No3 bo ustvaril polni navoj do dna slepe luknje.

  Kaj je rezalna tekočina in zakaj je njeno upravljanje tako pomembno?

  Uporaba pravilno koncentrirane rezalne emulzije je zelo zelo pomembna, saj direktno vpliva na uspešen proces delovanja. Uporablja se predvsem pri hlajenju in mazanju med obdelovanjem kovin. S pravilnim rokovanjem in vzdrževanjem se njena življenjska doba podaljša.

  Avtomatizirano vzdrževanje in čiščenje emulzije za CNC obdelavo kovin

  Pravilna skrb pripomore k podaljšanju življenjske dobo tekočine, običajno za 2 do 4-krat, zaradi česar je proizvodnja trajnejša. Neproduktivno ročno delo nadomesti avtomatizacija

  Upravljanju rezalne tekočine je treba posvetiti več pozornosti

  Razvijajo se modernejši in sofisticirani CNC stroji, da bi zvišali produktivnost proizvodnje na višjo raven in pri tem zmanjšali vpletenosti človeka. A razvoj in tehnologija hlajenja in vzdrževanje hladilne tekočine temu ne sledi.

  BREZPLAČNA DOSTAVA
  PRI NAKUPU NAD 100,00 €
  GARANCIJA NA KAKOVOST
  IZDELKI VISOKE KAKOVOSTI
  100% VAREN NAKUP
  VAŠI PODATKI SO PRI NAS VARNI
  STROKOVNO SVETOVANJE
  ZA IZBIRO PRAVEGA ORODJA
  2023 almo.si. Vse pravice pridržane
  izdelava: ETREND

  Uporabniški račun

  Prijava | Registracija | Registracija B2B