SI  HR

  Uporabniški račun

  Prijava | Registracija | B2B

  Vaša košarica

  0 | 0,00 €

  Napotki in opozorila pred uporabo novega tračnega lista  Na kaj vse morate biti pozorni pred uporabo novega tračnega lista? Kaj so najpomembnejši faktorji o pravilnem in nepravilnem delovanju tračnega lista. Preverite tudi kaj vse lahko vpliva na boljše in daljše delovanje tračnih listov, kot tudi na lepe in ravne reze tudi pri rezanju težje razljivih jekel, kot so nerjavna jekla, orodna jekla, brone, titana, niklja in podobno.
   

  Izbira zob TPI?


  Pravilna izbira zobov je izjemno pomembna, saj je direktno povezana z uspešnim ali neuspešnim rezanjem. Kdaj uporabiti goste zobe? Kdaj srednje in kdaj grobe? Nenapisano pravilo pravi, da v vsakem trenutku rezanja z tračnim listom, v rezanem materialu ne sme biti več kot 20 zob naenkrat. To lahko vodi k oteženem delovanju tračnega stroja, tako pa na list delujejo večje sile kar v veliko primerih vodi k prezgodnji obrabi zob ali lomu tračnega traku. Kaj to pomeni v praksi? Da z listom z gostimi zobmi kot je 10/14 TPI ni priporočljivo rezati premere večjih polnih obdelovancev. Takšno žaganje vodi k neravnim rezom, prezgodnjem poku traku, poškodbe zob ter posledično skrajšanje delovanje žaginega lista.

  V članku Pravilna izbira zob tračnega lista razlagamo podrobnosti izbire zob za vse vrte aplikacij.
   

  Razlika med hlajenjem z emulzijo in oljem pri rezanju kovin s tračno žago.


  Zagotovitev zadostnega hlajenja je tudi izjemnega pomena. Oba tipa hlajenja imata svojo prednost kot tudi slabost. Primer prednosti z hlajenjem z emulzijo, katerega ni mogoče doseči z oljem je pri rezanju večjih polnih obdelovancev, pri katerih olje ne more v zadosti prodreti v notranjost. Pri čemur emulzija prodre v vse pore in reže rezanega materiala in s tem pripomore k boljšemu hlajenju. Naj opozorimo, da je curek emulzije potrebno usmeriti direktno v vstop žaginega lista v material. Tako bo tračni list z zobmi odnesel tekočino v sredico rezanega materiala. Ker pa ni vse popolno in je emulzija tekoča, teče tudi tam kjer nočemo. Predvsem pri rezanju votlih materialov, cevi, profilov se uporabniki srečujejo z izlitjem emulzije po tleh. Tu nastopi olje.

  Olje se kot hladilno sredstvo dozira s pomočjo stisnjenega zraka kot razpršilo. Olje se usmeri direktno na stik tračnega lista z rezanim materialom. Prva večja prednost je, da ni izlitja v območju žage kot pri emulziji, prav tako olje ne zmrzuje pri temperaturah pod 0°C. Primerno še posebej za uporabnike, kateri med zimskim času režejo zunaj.

   

  Proces vpeljevanja lista tračne žage pred prvo uporabo!


  Praksa kaže, da z pravilnim pristopom, nego in odnosom do orodij njihovo dobo delovanja podaljšamo ter tako dobimo kar največji izkoristek. To vsekakor velja tudi pri listih tračne žage. Pa ne samo med samim rezanjem ter nastavitvijo tračne žage vendar z vloženim nekaj dodatnega časa to lahko storimo v prvih minutah rezanja po menjavi novega tračnega lista. Ta proces je neobvezen ampak za tiste mojstre, ki radi naredijo korak več se priporoča. Izkoristek žaginega lista se lahko poveča z postopkom vpeljevanja, gre pa po naslednjem univerzalnem pravilu. Prvih 20 minut rezanja nastavite hitrost na 60% običajne hitrosti rezanja ter režite z 50% pomikom običajnega pomika. Z drugimi besedami rečeno je potrebno list tračne žage prvih nekaj rezov z majhno hitrostjo in pomikom rezanja razostriti. To storimo na polnem materialu. Odvisno od zob tračnega lista. Z zobmi 3/4 to storite na polnem materialu premera cca. 40-80mm z bolj finimi zobmi pa uporabimo manjši premer od ¤10-40 mm. V primeru, da režete izključno konstrukcije, cevi ali votle obdelovance, priporočamo, da postopek opravite tudi na polnem materialu.
   

  Na kaj moramo biti pozorni med rezanjem s tračnim listom?


  Proces rezanja je živa stvar in se spreminja zato med rezanjem bodimo pozorni na zvok. Vsak neželen zvok ali dodatne vibracije, ki se kažejo kot glasen in moteč zvok niso dobrodošle. V teh primerih takoj prenehajte z rezanjem. Spremljajte tudi barvo ostružkov žage. Spodaj si z tabelo pomagajte prepoznati indikacijo pravilnega ali nepravilnega rezanja z tračnim listom glede na barvo ter obliko ostružkov.

   
  Oblika
  ostružka
  Stanje
  ostružka
  Barva
  ostružka
  Hitrost
  rezila
  Rezalni
  pomik
  Drugo
  Debel, trd
   in kratek
  Modra ali
  rjava
  Zmanjšati
  Zmanjšati
  Preveri hladilno sredstvo
  Tanek in
  zvit
  Siva Primerno
  Primerno
   
  Prah
  (drobljen)
  Siva Zmanjšati
  Povečati
   
  Tanek in
  tesno zvit
  Siva Primerno
  Zmanjšati
  Preveri
   izbiro zob
   

   

  Ostale objave

  Umivanje rok v industrijskih obratih in proizvodnjah

  Kvalitetno milo za odstranjevanje močne umazanije primerno za industrijske obrate, kot so proizvodnje, obrti, delavnice itd.

  Popravilo in izdelava navoja - žični navojni vložki

  Naši žični navojni vložki so izdelani iz visokokakovostnega nerjavečega jekla iz kroma in niklja in zagotavljajo notranje navoje visoke trdnosti, ki so odporni na učinke temperature in korozije.

  Navodila in napotki za popravilo navojev z našimi orodji

  Naučite se kako popravite navoj v štirih enostavnih korakih.

  Kaj je modularna tehnika vrtanja?

  Modularno vrtanje se nanaša na postopek vrtanja, ki uporablja sistem, kjer se različno komponente enostavno sestavijo in razstavijo, kar zagotavlja prilagodljivost in prilagodljivost pri vrtanju

  Pripravite se na prihajajoči čas kolin

  Listi po meri za žage za kosti predstavljajo odlično izbiro za tiste, ki iščejo natančnost, trajnost in učinkovitost. Zagotavljajo natančne reze, večjo trajnost in produktivnost.

  Kaj je rezalna tekočina in zakaj je njeno upravljanje tako pomembno?

  Uporaba pravilno koncentrirane rezalne emulzije je zelo zelo pomembna, saj direktno vpliva na uspešen proces delovanja. Uporablja se predvsem pri hlajenju in mazanju med obdelovanjem kovin. S pravilnim rokovanjem in vzdrževanjem se njena življenjska doba podaljša.

  Avtomatizirano vzdrževanje in čiščenje emulzije za CNC obdelavo kovin

  Pravilna skrb pripomore k podaljšanju življenjske dobo tekočine, običajno za 2 do 4-krat, zaradi česar je proizvodnja trajnejša. Neproduktivno ročno delo nadomesti avtomatizacija

  Upravljanju rezalne tekočine je treba posvetiti več pozornosti

  Razvijajo se modernejši in sofisticirani CNC stroji, da bi zvišali produktivnost proizvodnje na višjo raven in pri tem zmanjšali vpletenosti človeka. A razvoj in tehnologija hlajenja in vzdrževanje hladilne tekočine temu ne sledi.

  Uporaba biocidov v emulzijah in procesnih tekočinah

  Dodajanje nevarnih biocidov je bila tradicionalna metoda za zaustavitev rasti bakterij in zavarovanje proizvodnje. Biocidi so močni toksini, ki ubijejo vsa živa bitja v tekočini, hkrati pa tvegajo tudi zdravje in varnost vseh zaposlenih v delavnici in okolici.

  Trajnostna Investicija v prihodnost proizvodnje vašega podjetja

  Z investicijo v napravo za vzdrževanje rezalne tekočino boste izboljšali kakovost proizvodnje. Izboljšala se bo tudi učinkovistost, saj naprave FluidWorker popolnoma prevzamejo nadzor in skrb nad vašo rezalno tekočino. Ob enem pa to zelo dobro delajo.

  Zakaj nam dolgoletni kupci zaupajo in se vračajo po nove nakupe

  Nagovor strankam zakaj izstopamo od povprečja nas kot ponudniki tračnih listov za proizvodne namene.

  Prednosti in slabosti uporabe UV svetlobe ali biocidov pri zaščiti rezalne emulzije

  Se sprašujete, katero strategijo bi morali izbrati, da bi ohranili nadzor nad bakterijami in plesnijo v svojih procesnih tekočinah? Navedli smo nekaj področij, za katera menimo, da jih je treba izpostaviti.

  Pravilna uporaba lista tračne žage

  V tem članku se bomo seznanili kako pravilno uporabimo tračni list ter kako ga izkoristiti do največje mere.

  Zakaj izbrati naše liste tračnih žag? Naš moto in o našem cilju zadovoljstvo kupca

  Skrbimo da je naša ponudba široka ob enem pa, da jo sproti optimiziramo in dopolnjujemo če je to potrebno. Skrbimo tudi, da je kvaliteta listov kot tudi storitve konstantna ter, da so dobave nemotene.

  Najpogostejše težave z listi tračnih žag in kako jih odpraviti

  Poznamo več pomembnih indikatorjev tako za pravilno delovanje kot nepravilno. Proces rezanja je smiselno vedno opazovati. Še posebej pa na začetku, pri menjavi novega lista.

  Izbira tračnega lista in izbira gostote zob

  Lahko imate najboljše tračne žage kar jih trg premore in najkvalitetnejše žagine liste pa vendar z nepravilno izbiro lista in gostote zob se vam ne obeta nič dobrega.
  BREZPLAČNA DOSTAVA
  PRI NAKUPU NAD 150,00 €
  GARANCIJA NA KAKOVOST
  IZDELKI VISOKE KAKOVOSTI
  100% VAREN NAKUP
  VAŠI PODATKI SO PRI NAS VARNI
  STROKOVNO SVETOVANJE
  ZA IZBIRO PRAVEGA ORODJA
  2024 almo.si. Vse pravice pridržane
  izdelava: ETREND

  Uporabniški račun

  Prijava | Registracija | Registracija B2B
  SI  HR