SI  HR

  Uporabniški račun

  Prijava | Registracija | B2B

  Vaša košarica

  0 | 0,00 €

  Avtomatizirano vzdrževanje in čiščenje emulzije za CNC obdelavo kovin

  Naprava za vzdrževanje emulzij FluidWorder 150 popolnoma odpravi potrebe po vsakodnevni ročni kontroli in uravnavanju le te! Operaterji na stroju se lahko zdaj popolnoma osredotočijo na naloge, povezane s proizvodnjo. Koncentracija in volumen tekočine bosta stabilna in natančna ter znotraj želenega obsega brez odstopanj. Tekočina za obdelavo kovin bo delovala optimalno in bo vidno čistejša in brez neprijetnega vonja, kar bistveno izboljša delovno okolje. Poraba koncentrata tekočine se bo bistveno zmanjšala, tudi do 4-krat!

  Naprave FluidWorker® so namenjene vsem, ki se ukvarjate z obdelavo kovin ter pri tem uporabljate hladilne/procesne tekočine oziroma emulzije. Z njimi varujemo vaše zdravje, delovno okolje, vi pa prihranite denar. FluidWorker 150 je trajnostna profitabilna investicija v vašo proizvodnjo ter prihodnost, s hitro dobo odplačila. Tu več ne govorimo samo o napravi za čiščenje emulzije, kajti s souporabo teh naprav izboljšamo več ključnih dejavnikov vaše proizvodnje.

  Namenjena je vsem, ki se srečujete s pokvarljivo in smrdečo emulzijo ter za odpravo težave uporabljate strupene biocide. Namenjena je vsem, ki ročno in s težavo uravnavate ustrezno mešalno razmerje-koncentracijo emulzije ali tega ne morete narediti kvalitetno. Namenjena je vsem, ki želite zvišati raven produktivnost vaše proizvodnje oziroma investirati v trajnostni razvoj. Namenjena je vsem, ki želite ustvariti varno in privlačno delovno okolje ter pri tem prihraniti denar.

  Gre za naprave, ki namesto vas, avtomatsko, 24/7 in na popolnoma nestrupen način upravljajo z vašimi procesnimi tekočinami z namenom, da bi povrnili in vzdrževali njihove lastnosti za katere so namenjene. Istočasno se življenjska doba tekočin znatno poveča. Posledica je za visok prihranek pri nakupu olja in povezanih stroških z vzdrževanjem rezalnih emulzij.

  Glavne funkcija FluidWorker 150 naprave

  Samodejno spremljanje in krmiljenje – Koncentracija (%) krožeče procesne tekočine se meri in prilagaja samodejno, na prej nastavljeno referenčno vrednost, ki je lahko med 2-15% BRIX. V rezervoarju je nameščen nastavljivi nivojski senzor, ki zagotavlja pravilen nivo med proizvodnjo. Mešanje emulzije je kvalitetno in konstantno.
   
  Zmanjšanje bakterij – Uporaba industrijske UV-svetlobe preprečuje rast bakterij brez uporabe biocidov v procesnih tekočinah. UV obdelana tekočino kroži s pomočjo vgrajene črpalke.

  Enostavno rokovanje – UV, pretok črpalke in želena koncentracija (%) ter indikacije menjave svetilke in alarmi se samodejno upravljajo v nadzornem sistemu.

  Samočiščenje – Patentirano čiščenje UV žarnice in senzorja BRIX zagotavlja delovanje in minimalno vzdrževanje.

  Filtriranje – opremljeno z integriranim magnetnim filtrom za čistejšo tekočino, stabilnejšo proizvodnjo in manjšo obrabo stroja. Za večje količine ostružkov je opcijsko na voljo
  samočistilni rotacijski filter večjih delcev.

  Industrija 4.0 – z ethernetno in USB povezavo so na voljo vsi podatki o delovanju naprave in meritvah, informacije o stanju za spremljanje, zahteve glede sledljivosti in razvoj procesov.

  Enostavna namestitev – Enota je kompaktna in pripravljena za uporabo ob dostavi. Priključite elektriko in vodo ter napolnite posodo s koncentratom ali uporabite ločen sod. Zagon se izvede v manj kot eni uri brez ustavitve proizvodnje.

   

  5 pomembnih dejavnikov pri avtomatskem čiščenju tekočine za obdelavo kovin

  #1 Učinek

  Dva glavna parametra pri učinkovitosti naprave sta količina pretoka tekočine in UV učinek žarnice, ki obseva tekočino. Visok pretok in visoka moč žarnice prispevata k učinkovitosti. Oba parametra je mogoče nadzirati in upravljati. Smiselno je oba nastaviti tako, da z najnižjo porabo energije, sistem še deluje učinkovito. FludWorker 150 ima še eno dodatno funkcijo ki se imenuje "Boost". Pri tej funkciji črpalka (za pretok tekočine) ter UV žarnica delujeta na 100%. Ta funkcija se uporabi kot zasilno čiščenje zelo umazanih in kontaminiranih tekočin. Je uporabna tudi tam, kjer z eno napravo želimo čistiti in vzdrževati več ločenih rezervoarjev.

  #2 Interval vzdrževanja ter samočiščenje

  UV žarnica je zaščitena pred direktnim stikom s tekočino, tako da je obdana z steklenim zaščitnim tulcem. Ker je tekočina ves čas v stiku z zaščitnim tulcem se le ta umaže. Umazanija se v različnih sistemih pojavlja v različni meri. Zmanjša učinkovitost UV sistema. Če je steklo umazano, UV žarki ne bodo prešli skozi in bodo imeli manjši učinek na bakterije. V ta namen imajo FluidWorker naprave tehnologijo samočiščenja steklenega tulca, da je ta vedno transparenten. Isti princip velja pri ugotavljanju trenutnega mešalnega razmerja-koncentracijo emulzije, ki se meri s preusmeritvijo emulzijo čez brix senzor. Kot smo že omenili, različni sistemi in različne tekočine za obdelavo kovin povzročijo različne količine umazanije ali vodnega kamna. Potreba po vzdrževanju je nekaj, kar je treba vključiti v odločitev o naložbi. Pri naših sistemih, takšnega vzdrževanja praktično ni!

  #3 Prenos svetlobe in UV žarčenje

  UV-žarčenje tekočine za obdelavo kovin je zelo zapletena, saj te tekočine niso transparentne ter ne prepuščajo vedno posebej veliko količine svetlobe. Prepustnost UV svetlobe se razlikuje med različnimi tekočinami za obdelavo kovin in je ni mogoče določiti s prostim očesom. Potrebna je napredna analiza, da lahko ocenimo, kolikšen rezultat je potreben za zmanjšanje bakterij za vsako tekočino. Naš sistem omogoča uporabo 80% vseh emulzij na trgu, med katerimi so zajete tudi najpogosteje uporabljene. Hkrati omogoča uporabo tudi nekaterih sintetičnih emulzij. Ker imamo možnost strokovne analize vaše trenutne emulzije, se bomo o tem področju definitivno pogovorili in analizirali pred nakupom. 

  #4 Kakovost

  Vzdrževanje tekočine za obdelavo kovin je treba obravnavati kot podporo za večjo produktivnost in boljše delovno okolje. Razvito je za industrijsko uporabo in je namenjeno za delovanje 24/7 z minimalnim vzdrževanjem, ne da bi se pri tem kvarili.

  #5 Povezljivost in kontrola

  FluidWorker je mogoče povezati s sistemom za upravljanje v vašem podjetju s pomočjo odprte arhitekture Ethernet in USB. Naprava za čiščenje emulzije beleži tudi zgodovino parametrov, porabo olja in vode, porabo energije, itd.. Z posebno .log datoteko lahko izvozimo vse podatke iz katerih je možen vpogled o pravilnosti delovanja naprave ali za morebitno odkrivanje napak.
   

  Kako deluje UV tehnologija na bakterije v tekočinah


  Dejstvo, da je mogoče bakterije odstraniti z UV žarki, ni nič novega. Toda kako deluje?

  UV-svetloba se že dolgo uporablja za postopke, kot je proizvodnja čiste pitne vode, hrane brez bakterij in za sterilizacijo površin v laboratorijih. Ultravijolična svetloba je nevidno sevanje, ki obstaja v treh kategorijah:
  • UV-A in UV-B sta žarka, ki prodreta skozi ozonski plašč in nam poleti dajeta sončno porjavelost.
  • UV-C se ujame v ozonski plašč in prav ta vrsta UV-ja je za nas in za vse živo res nevarna. Predvsem UV-C žarki reagirajo z DNK celic in povzročijo, da se celice ne morejo razmnoževati.

  Imitacija sonca

  DNK je dolga veriga molekul, ki sestavlja formulo celice za njeno zgradbo in delovanje. DNK je sestavljena iz štirih molekul; Timin (T), Adenin (A), Citozin (C), Gvanin (G), med seboj pa so vedno povezani v vrstnem redu: T-A in C-G.

  Pri bakterijah se molekulo DNA Thymin (T) vzbudi (napolni) z UV-svetlobo, kar vodi do tega, da prekine vez s svojim DNA partnerjem Adeninom (A) in sama s seboj tvori tako imenovani dimer. Beseda "dimer" izvira iz grškega "di" - dva in "več" - dela. Ko se to zgodi, se formula celice uniči, kar pomeni, da postane celica deformirana in se more podvojiti. To se imenuje mutacija in tako se prepreči reprodukcija bakterij v tekočinah.

  UV-C reagira z DNK mikroorganizmov in onemogoči njihovo razmnoževanje. Sevanje je v resnici čista energija, ki prodre v material in fotokemično reagira. S svojo kratko valovno dolžino (290-180 nm) je sevanje UV-C precej močnejše in to je nekaj, kar so nam izkušnje in raziskave omogočile, da se izkoristi za posnemanje sposobnosti sonca in se uporabi za uničevanje bakterij.  V središču UV-tehnologije so sijalke ali fluorescenčne cevi, ki proizvajajo svetlobo s pravo valovno dolžino. Za optimizacijo UV-svetlobe za različne aplikacije obstaja na tisoče vrst svetilk. Poleg svetilk tehnologija seveda temelji na številnih drugih komponentah, vključno s črpalkami, cevmi in zaščitnimi sredstvi.

  Čiščenje tekočine za obdelavo kovin z UV žarčenjem je izziv, ker je tekočina za obdelavo kovin le redko bistra, običajno pa mlečna. Svetloba zato težko prodre skoznjo. Ključ do učinkovitega čiščenja tekočin je v pravilnem in zadostnem UV-C sevanju. Skrbeti je potrebno za dobro kroženje vode, da v sistemu ne ostanejo netretirana tekočina, recimo v kotu sistema. Svetlobno telo, ki oddaja UV-C mora biti zaščiteno pred stikom s tekočino, da se steklo ne umaže in s tem zmanjša njeno učinkovitost.


   

  Ali je nivo rezevoarja pomemben?

  Večina ljudi se strinja, da je pravilna koncentracija v tekočini za obdelavo kovin ključnega pomena za proizvodnjo in učinkovitost tekočine, vendar mnogi ljudje ne upoštevajo pomena količine tekočine v istem rezervoarju stroja. Naše naprave so opremljene z senzorjem nivoja tekočine, ki se namesti direktno v tank stroja. Tako bo v tanku nivo tekočine vedno enak!  Po več kot desetletju delovanja v industriji smo videli veliko različnih sistemov tekočin za obdelavo kovin. Veliko dobrih in dobro zasnovanih sistemov, a tudi veliko sistemov, ki trpijo zaradi različnih težav – tako glede zasnove, kot upravljanja. Pogosta težava je nivo rezervoarja, ki se s časom pogosto spreminja. Glede na izkušnje se lahko nivo tekočine v rezervoarju zelo razlikuje, od skoraj praznega rezervoarja do poplave, ki povzroči ogromno dela za čiščenje okoli stroja. 

  Več umazanije v rezervoarju  Ko tekočina izhlapi in se izgubi prek odrezkov in obdelovancev, se nivo zmanjša. Kontaminacija se poveča, kar vodi do povečane koncentracije delcev. To vpliva na kakovost obdelanega materiala in povečuje obrabo strojev in orodij. Poleg tega se poveča tveganje za penjenje, saj lahko majhni delci vežejo peno in jo naredijo bolj močno. Spodnje slike prikazujejo, kako se vsebnost delcev poveča, ko se ista količina delcev stisne v manjši prostornini.

  Povišana temperatura rezalne tekočine

  Ko se volumen tekočine med obdelavo izgubi, bo temperatura tekočine višja. Hladilne lastnosti tekočine vplivajo na sposobnost orodja in obdelovanje kovin ter neposredno vpliva na rezultat, zato bo spreminjanje temperature povzročilo nestabilno kakovost proizvodnje. Mnoga podjetja investirajo v hladilne sisteme, da ohranjajo temperaturo tekočine enakomerno in tako dosežejo višjo kakovost proizvodnje. To vključuje stroške, tako v smislu nakupa opreme kot energije.

  Kako je danes nadzorovana raven?

  Avtomatski sistemi za polnjenje postajajo vse pogostejši, vendar se v večini strojev še vedno izvajajo ročno. Izzivov in tveganj ročnega ravnanja je veliko in delo je pogosto težko. Vodne cevi in sode s koncentratom je treba premakniti do stroja, včasih pa se polnjenje izvede s težkimi vedri ali posodami. Kadar je del procesa človeški dejavnik, poplave ali nepravilno razmerje voda/koncentrat niso nič nenavadnega. Če več strojev z različnim mazanjem uporablja isto mešalno enoto, je tudi enostavno nastaviti napačno koncentracijo. Toda največji izziv je dolivanje tekočine v rezervoar in pri tem upoštevati pravilno koncentracijo emulzije in pravilen nivo tekočine v rezervoarju.

  Nasveti, kako ohraniti pravilen nivo tekočine, če ta del še vedno pripravljate ročno

  • Vidno označite s kolikšno prostornino naj bo rezervoar stroja napolnjen in jasno označite optimalni nivo.
  • Med vsakodnevnim preverjanjem tekočine v skladu s prakso ne pozabite hkrati preveriti nivoja v rezervoarju. Prilagodite pravo raven s pravilno mešanico koncentrata in vode.
  • Preverjajte ali je koncentracija in nivo tekočine znotraj želenega območja in zabeležite meritve.
  • Z zgodovino meritev in pridobljenimi izkušnjami iz prakse predvidevajte pogostost preverjanja.

  Bakterije v procesnih tekočinah blokirajo filtre

  To smo že slišali, zdaj pa je čas, da izpostavimo to težavo – bakterije v procesnih tekočinah hitreje zamašijo filtre, kot če je tekočina brez bakterij. Ta pojav stane denar in vpliva na okolje bolj, kot si mislite.  Tematika izpostavljena in obrazložena s perspektive zaposlenega v globalno znanem podjetju, ki je odgovoren za procesne tekočine z močnim poudarkom na trajnostni proizvodnji in dobrem delovnem okolju. Dolgoletne izkušnje na tem področju deli z nami, da pritegne pozornost drugih na nekaj, kar je zlahka spregledati.

  Kako ste ugotovili, da vsebnost bakterij v tekočini vpliva na filtre?

  Nekaj časa smo imeli povečane koncentracije bakterij v enem od naših obdelovalnih sistemov in ko se je poraba filtrirnega papirja močno povečala, smo začeli opažati povezavo. Papirnati filter je začel polniti vse hitreje in ko je bilo stanje bakterij najslabše, se je filter porabil v 10 urah. Običajno filter zadošča za 3-6 mesecev, tako da je bila razlika velika in po pregledu tekočine smo lahko ugotovili, da je vsebnost bakterij visoka. Videti je bilo tudi, kako so robovi filtra postali mokri in lepljivi. Ko sem s prstom potegnil po robu, sem začutil sluzasto površino.

  Kakšen vpliv ima to na ekonomijo podjetja in okolje?

  Veliko filtrov, ki jih uporabljamo, je tako imenovanih papirnatih filtrov in seveda stremimo k čim manjši porabi. Velika poraba filtrov povečuje stroške obratovanja in vpliva tudi na okolje, saj se porabljeni filtri tretirajo kot za okolje nevarni odpadki in tako je treba tudi z njimi ravnati.

  Odkar uporabljamo napravo z UV tehnologijo, običajno v tekočini nimamo bakterij, zato tega pojava ne opazimo pogosto, vendar mislim, da je dobro upoštevati, da lahko tudi nižje ravni bakterij vplivajo na porabo filtrov. Ko so bakterije prisotne v tekočini, vendar še ne v tako visoki količini, verjetno ne boste opazili povečane porabe filtra.

  Skrita težava in nihče ni odgovoren

  Ker se bakterije običajno ne merijo tako pogosto kot na primer koncentracija, lahko traja dolgo, preden odkrijete povečano porabo filtra in vidite povezavo z bakterijami. Druga težava je, da ni vedno nekoga, ki bi imel glavno odgovornost za preverjanje filtrov, zato včasih traja precej časa, preden se napake popravijo, če se jih sploh odkrije.

  Nasveti za optimalno porabo filtra

  • Če nimate naprave za samodejni nadzor in čiščenje emulzije, potem redno preverjajte tekočino v skladu s prakso. Koncentracijo in po možnosti pH je treba meriti vsak dan, koncentracijo bakterij pa 1-4x na mesec. Zraven tega je dobro, če vaš dobavitelj procesne tekočine enkrat mesečno opravi obsežnejšo laboratorijsko analizo.
  • Redno preverjajte filter in se prepričajte, da je delovanje pravilno.
  • Preverite ali so robovi čisti. Filtri s pravilnim delovanjem ne smejo biti umazani na robovih, kot je prikazano na zgornji sliki. Ob delu papirja, ki filtrira, mora biti rob čist.
  • Dokumentirajte porabo in spremembe filtrirnega papirja. Analizirajte podatke skozi čas, ter jih primerjajte s podatki o koncentraciji emulzije in bakterij.
   

  Izprazniti ali ne izprazniti rezervoar emulzije pred dopustom?

  Vsak se znajde po svoje. Mi imamo rešitev za ohranitev tekočine celo sezono, čas dopustov ali ne. Za kaj se boste odločili, je odvisno od vaših predpogojev. Tukaj so naši nasveti za obe strategiji.  Ohranjanje tekočine: Zadrževanje tekočine v zbiralniku prihrani denar in zmanjša vpliv na okolje, vendar zahteva nekaj priprav:
  • Prepričajte se, da je procesna tekočina sveža in brez kontaminacije. Preverite koncentracijo (delež umazanije, trdih delcev), pH in raven bakterij.
  • Če je tekočina še vedno v redu, vendar je potrebno čiščenje rezervoarja, prenesite tekočino v začasni rezervoar. Opravite ustrezno čiščenje – izplača se.
  • Izpraznite rezervoar na najmanjšo raven ali približno 50 odstotkov prostornine in dodajajte koncentrat, dokler ne podvojite običajne koncentracije. Zaradi visoke koncentracije se procesna tekočina bolje upira bakterijam in mikroorganizmom, saj že vsebuje delež biocidov, ki ga predvidi proizvajalec vodotopnega olja. Po dopustu dolijte z vodo, da dobite pravo koncentracijo.
  • Če je mogoče, tekočino prezračite. Po možnosti z občasno cirkulacijo ali preprosto akvarijsko črpalko.
  Odstranitev tekočine: Če je procesna tekočina v slabem stanju in ne preživi treh do štirih tednov izpada proizvodnje, je praznjenje lahko edina rešitev. Upoštevajte naslednje:
  • Pred dopustom očistite rezervoarje in transporterje za odrezke, da se lahko po dopustu takoj osredotočite na produktivno delo. Da se naslednje leto ne bi soočili z enako situacijo, bi morali uvesti tudi postopke in rutine za znižanje ravni bakterij.
  • Ugotovite, katera procesna tekočina je optimalna za vaš sistem, hkrati pa da tekočina ne predstavlja nevarnosti za tiste, ki delajo z njo.

  Preprosta rešitev: Prepustite skrb za emulzijo upravljalcu tekočin FluidWorker

  FluidWorker kroži tekočino, uničuje bakterije in vzdržujte pravilno koncentracijo tudi, ko so proizvodni stroji izklopljeni. FluidWorker 100 nenehno kroži tekočino, ki je hkrati obdelana z UV-žarki, da se raven bakterij zniža. S FluidWorker 150 lahko nastavite tudi koncentracijo rezalne tekočine, ki jo želite med poletnimi počitnicami, poleg tega pa zagotavlja, da je nivo rezervoarja pravilen.
   

  Ostale objave

  Umivanje rok v industrijskih obratih in proizvodnjah

  Kvalitetno milo za odstranjevanje močne umazanije primerno za industrijske obrate, kot so proizvodnje, obrti, delavnice itd.

  Popravilo in izdelava navoja - žični navojni vložki

  Naši žični navojni vložki so izdelani iz visokokakovostnega nerjavečega jekla iz kroma in niklja in zagotavljajo notranje navoje visoke trdnosti, ki so odporni na učinke temperature in korozije.

  Navodila in napotki za popravilo navojev z našimi orodji

  Naučite se kako popravite navoj v štirih enostavnih korakih.

  Kaj je modularna tehnika vrtanja?

  Modularno vrtanje se nanaša na postopek vrtanja, ki uporablja sistem, kjer se različno komponente enostavno sestavijo in razstavijo, kar zagotavlja prilagodljivost in prilagodljivost pri vrtanju

  Pripravite se na prihajajoči čas kolin

  Listi po meri za žage za kosti predstavljajo odlično izbiro za tiste, ki iščejo natančnost, trajnost in učinkovitost. Zagotavljajo natančne reze, večjo trajnost in produktivnost.

  Kaj je rezalna tekočina in zakaj je njeno upravljanje tako pomembno?

  Uporaba pravilno koncentrirane rezalne emulzije je zelo zelo pomembna, saj direktno vpliva na uspešen proces delovanja. Uporablja se predvsem pri hlajenju in mazanju med obdelovanjem kovin. S pravilnim rokovanjem in vzdrževanjem se njena življenjska doba podaljša.

  Upravljanju rezalne tekočine je treba posvetiti več pozornosti

  Razvijajo se modernejši in sofisticirani CNC stroji, da bi zvišali produktivnost proizvodnje na višjo raven in pri tem zmanjšali vpletenosti človeka. A razvoj in tehnologija hlajenja in vzdrževanje hladilne tekočine temu ne sledi.

  Uporaba biocidov v emulzijah in procesnih tekočinah

  Dodajanje nevarnih biocidov je bila tradicionalna metoda za zaustavitev rasti bakterij in zavarovanje proizvodnje. Biocidi so močni toksini, ki ubijejo vsa živa bitja v tekočini, hkrati pa tvegajo tudi zdravje in varnost vseh zaposlenih v delavnici in okolici.

  Trajnostna Investicija v prihodnost proizvodnje vašega podjetja

  Z investicijo v napravo za vzdrževanje rezalne tekočino boste izboljšali kakovost proizvodnje. Izboljšala se bo tudi učinkovistost, saj naprave FluidWorker popolnoma prevzamejo nadzor in skrb nad vašo rezalno tekočino. Ob enem pa to zelo dobro delajo.

  Zakaj nam dolgoletni kupci zaupajo in se vračajo po nove nakupe

  Nagovor strankam zakaj izstopamo od povprečja nas kot ponudniki tračnih listov za proizvodne namene.

  Prednosti in slabosti uporabe UV svetlobe ali biocidov pri zaščiti rezalne emulzije

  Se sprašujete, katero strategijo bi morali izbrati, da bi ohranili nadzor nad bakterijami in plesnijo v svojih procesnih tekočinah? Navedli smo nekaj področij, za katera menimo, da jih je treba izpostaviti.

  Pravilna uporaba lista tračne žage

  V tem članku se bomo seznanili kako pravilno uporabimo tračni list ter kako ga izkoristiti do največje mere.

  Zakaj izbrati naše liste tračnih žag? Naš moto in o našem cilju zadovoljstvo kupca

  Skrbimo da je naša ponudba široka ob enem pa, da jo sproti optimiziramo in dopolnjujemo če je to potrebno. Skrbimo tudi, da je kvaliteta listov kot tudi storitve konstantna ter, da so dobave nemotene.

  Napotki in opozorila pred uporabo novega tračnega lista

  Praksa kaže, da z pravilnim pristopom, nego in odnosom do orodij njihovo dobo delovanja podaljšamo ter tako dobimo kar največji izkoristek. To vsekakor velja tudi pri listih tračne žage.

  Najpogostejše težave z listi tračnih žag in kako jih odpraviti

  Poznamo več pomembnih indikatorjev tako za pravilno delovanje kot nepravilno. Proces rezanja je smiselno vedno opazovati. Še posebej pa na začetku, pri menjavi novega lista.

  Izbira tračnega lista in izbira gostote zob

  Lahko imate najboljše tračne žage kar jih trg premore in najkvalitetnejše žagine liste pa vendar z nepravilno izbiro lista in gostote zob se vam ne obeta nič dobrega.
  BREZPLAČNA DOSTAVA
  PRI NAKUPU NAD 150,00 €
  GARANCIJA NA KAKOVOST
  IZDELKI VISOKE KAKOVOSTI
  100% VAREN NAKUP
  VAŠI PODATKI SO PRI NAS VARNI
  STROKOVNO SVETOVANJE
  ZA IZBIRO PRAVEGA ORODJA
  2024 almo.si. Vse pravice pridržane
  izdelava: ETREND

  Uporabniški račun

  Prijava | Registracija | Registracija B2B
  SI  HR